maj 27, 2024
snehvide dvd

Snehvide dvd – en Disney klassiker

ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Snehvide og de syv dværge (også udgivet under navnet Snehvide og de syv små dværge, originaltitel Snow White and the Seven Dwarfs) er en amerikansk tegnefilm fra 1937, baseret på Grimms eventyr Snehvide

Det var den første tegnefilm i Disneys klassikere i spillefilmslængde produceret af Walt Disney og den første tegnefilm i spillefilmslængde med farver. Den havde premiere i 1937, hvor den var en bragende succes til trods for datidens kritikeres dystre forudsigelser.

Tegnefilmen udkom d. 19. december 1937 med navnet Snehvide og de syv små dværge. Filmen havde kostet 1.500.000 dollars at producere og selvom mange troede de enorme produktions udgifter ville blive Disneys død så blev disse tanker i midlertidig gjort til skamme. Filmen blev en gigantisk succes og på kun de tre første måneder blev filmen set af over 20 millioner biografgængere. Den blev sin tids største succes.

Den er i dag en klassiker og regnes for Disney-selskabets flagskib. I mange år kviede de sig ved at udgive den på VHS-bånd, men det skete så i 1994, hvor den blev restaureret. Filmen blev oprindeligt udgivet på dansk under navnet Snehvide og de syv dværge, men ved Disneys genudsendelse af filmen i 1982 ændredes navnet til Snehvide og de syv små dværge.

De syv dværge hedder Brille, Søvnig, Flovmand, Prosit, Gnavpot, Lystig og Dumpe (eng. Doc, Sleepy, Bashful, Sneezy, Grumpy, Happy og Dopey). Se her en af de populære sange fra Snehvide-filmen:

 

Den magiske historie og de uforglemmelige figurer i Disneys Snehvide og de syv små dværge har begejstret generationer. Nu udgives den tidløse klassiker for første gang i en digitalt restaureret udgave med imponerende billed- og lydkvalitet, samt mængder af nyt bonusmateriale.

snehvide-og-de-syv-smaa-dvaerge-special-edition-disney_29066

Snehvide og de syv små dværge filmen

Filmen er næsten 80 år efter sin premiere stadig en af Disneys mest elskede klassikere, og en uundværlig DVD i disney samlingen. Den magiske historie og de uforglemmelige figurer i Disneys Snehvide og de syv små dværge har begejstret generationer. Nu udgives den tidløse klassiker for første gang i en digitalt restaureret udgave med imponerende billed- og lydkvalitet, samt mængder af nyt bonusmateriale.

Den smukke og godhjertede prinsesse Snehvide elskes af alle i sit kongerige, undtagen den onde stedmoder, Dronningen. Da det magiske spejl en dag udser Snehvide til den smukkeste i landet, bliver dronningen rasende og beordrer at Snehvide slås ihjel. Snehvide flygter ind i skoven, hvor hun møder de syv små dværge: Brille, Gnavpot, Flovmand, Lystig, Søvnig, Prosit og Dumpe, der tager sig af hende. Men da Dronningen finder ud af at Snehvide stadig lever, udtænker hun en ondskabsfuld plan for én gang for alle at slippe af med hende…

Snehvide og de syv små dværge er Disneys første tegnefilm i spillefilmslængde, og et mesterværk der modtog en æres-Oscar i 1939. Dette eventyr over alleeventyr indeholder alt: spænding, dramatik, glæde og kærlighed. Og den er et ”must” i enhver klassikersamling.

Pris: 99,95 kr – Køb Snehvide her

visbanner - Snehvide dvd - en Disney klassiker

Indlægget Snehvide dvd – en Disney klassiker indeholder affiliatelinks

error: Content is protected !!